Minik Eymen'in katilleri anne ve sevgilisine cinsel sapıklıktan da 10'ar yıl hapis istemi Minik Eymen'in katilleri anne ve sevgilisine cinsel sapıklıktan da 10'ar yıl hapis istemi

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan 91 yaşındaki S.D., 17 yaşındaki Emircan Demir ve 20 yaşındaki Murat Kavi isimli komşu çocuklarının tecavüzüne maruz kaldığını anlattı; olay 3 yıl sonra yargıya taşındı. Davanın karar duruşması bugün Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuksuz sanıklardan Kavi'ye 12 yıl, Demir'e ise 18 yıl hapis cezası verildi. Ancak tutuklanmalarına hükmedilmedi.

Duruşmada sanıklar suçlamayı kabul etmediklerini ve beraat talep ettiklerini söyledi. Mahkeme heyetinden 2 kişi sanıkların ceza alması yönünde, 1 kişi ise "somut delil yetersizliğinden" ceza almamaları yönünde oy kullandı. Oy çokluğuyla alınan kararda Kavi'nin "cinsel saldırı" suçundan 12 yıl cezalandırılmasına, "konut dokunulmazlığının ihlali" suçundan 12 ay hapis cezasına, bu cezanın da para cezasına çevrilmesine hükmedilirken "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ceza verilmedi. Demir'e "cinsel saldırı" suçundan 18 yıl ceza verildi. "Konut dokunulmazlığının ihlali" suçundan verilen 12 ay hapis cezası para cezasına çevrildi. "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise ceza verilmedi.

Sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol hükmünün uygulanmasına karar verildi. (Evrensel)