Tacizci Federasyon Başkanı görevden alındı ama kadınların öfkesi dinmiyor Tacizci Federasyon Başkanı görevden alındı ama kadınların öfkesi dinmiyor

Daily Mail’in haberine göre, Belediye Başkanı Sosa ülkenin güneybatısındaki köye bolluk getirmek için yapılan eski bir yerli ritüelin parçası olarak timsahla evlendi.

Küçük Prenses’ olarak adlandırılan 7 yaşındaki timsahın doğa anayı temsil eden bir tanrıça olduğuna inanılıyor ve timsahın yerel liderle evliliği insanlar ve kutsal doğanın bağ kurmasını simgeliyor.

Sosa geleneksel müziklerin çaldığı renkli törende, ağzı bağlanan timsahı dudaklarından birçok kez öptü.


Belediye Başkanı, timsah ‘gelini’ sokaklarda kollarında taşırken, küçük timsahın ağzı öpülürken ısırmaması için bağlandı.

Düğünü organize eden Elia Edith Aguilar, “Bu beni çok mutlu ediyor ve köklerimle gurur duymamı sağlıyor. Törenin bana emanet edilmesi bir ayrıcalık” diyerek, gelinin ne giyeceği konusunda çok düşündüğünü söyledi.

Bolluk ve bereket getirmesi için yapılan bu ritüel, İspanya sömürgesinden öncesi bir döneme, Oaxaca eyaletinde yaşayan Chontal ve Huave kabilelerine kadar uzanıyor.

Belediye Başkanı Sosa, “Doğadan yeteri kadar yağmur, yiyecek ve nehirlerimize balık vermesini istiyoruz” dedi.

Meksika’nın en yoksul bölgelerinden biri olan Oaxaca, muhtemelen ülkenin yerli kültürü açısından en zengini olarak görülüyor. Bölge, dilleri ve geleneklerini inatla sürdüren birçok gruba ev sahipliği yapıyor.(BBC TÜRKÇE)