Bu araştırma, kakao ve benzeri besinlerde bulunan flavonoidlerin beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve yaşla ilgili zihinsel gerilemeyi yavaşlattığını ortaya koyuyor.

FLAVONOİD NEDİR

Flavonoidler çoğu bitkilerde bulunan bileşiklerdir. Özellikle bitkilerdeki yeşil, turuncu, kırmızı pigmentlerden sorumlu yapılar olarak tanımlanırlar.

Columbia Üniversitesi'nde yürütülen araştırma, flavonoid tüketiminin özellikle hafıza ile nasıl ilişkilendiğini inceliyor. Araştırmada, 3 bin 500 denek üzerinde 3 yıl boyunca günlük 500 miligram flavonoid hapı veya plasebo verildi.

Flavonoidler, bitkilerde ve meyvelerde renklerine katkıda bulunan bileşenlerdir ve bu araştırmada günlük 500 miligram flavonoid takviyesi alan deneklerin kelime dağarcığını ve düşünme hızlarını artırdığı gözlemlendi. Özellikle kakaoda bulunan flavonoidlerin yaşla ilerleyen hafıza problemlerini yavaşlattığı ve hafıza kapasitesini artırdığı belirlendi.

Araştırma, besin takviyesinin zaten flavonoid eksikliği yaşayan deneklerin hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiğini ortaya koyarken, bu zihinsel gerilemenin Alzheimer hastalığı ile karıştırılmaması gerektiğini ve araştırmanın yaşa bağlı gerilemeye odaklandığını vurguluyor.

Flavonoidler, yeşil çay, yeşil yapraklı sebzeler, siyah frenk üzümü, soğan, elma, kiraz, şeftali, limon, üzüm ve turunçgiller gibi birçok meyve ve sebzede bulunuyor.

Ayrıca, kakao tüketiminin diğer sağlık faydalarına da işaret edildi. Kakao, cilt sağlığını iyileştirerek ölü derilerin atılmasına yardımcı olurken, kan dolaşımını hızlandırarak cilde canlılık ve parlaklık kazandırabilir. Ayrıca, yaşlanma karşıtı bakım yapar, kırışıklıkları azaltabilir, gözenekleri temizler ve cilde nem sağlayabilir.

Ev yapımı konserve zehirledi: Kadın öldü, eşi komada Ev yapımı konserve zehirledi: Kadın öldü, eşi komada

Kakao ayrıca kan dolaşımını iyileştirir, kalp sağlığını destekler ve nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltabilir. Kakao tüketiminin zihinsel performansı iyileştirebileceği ve Alzheimer ile Parkinson gibi hastalıkları önleyebileceği düşünülüyor. Ayrıca, kakao tüketimi, kan basıncını düşürebilir ve kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.

Sonuç olarak, kakao tüketiminin sadece beyin sağlığını değil, aynı zamanda genel sağlığı da olumlu yönde etkileyebileceği görülüyor. (kAZETE HABER  MERKEZİ)