15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullah Gülen yapılanmasına yönelik sürdürülen operasyonlar bütün hızıyla devam ederken iktidar partisi AKP içinde de iç hesaplaşma sürüyor. AKP kulislerinde Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ismi tasfiye edilecekler arasında ön plana çıkarken Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde görev yapan bir kadın bakanın ismi de sürpriz bir şekilde gündeme geldi.
AKP kulislerinde partinin kurucuları arasında yer alan ve önceki yıllarda Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı yapan Güldal Akşit de Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı dönemde Feto’cu yengesini partinin basına kapalı toplantılarına sokmakla suçlanıyor. İktidara yakın gazetecilerden Süleyman Özışık İnternet haber’deki bugünkü köşesinde Akşit hakkındaki iddiaları gündeme taşıdı. Bu iddialar Özışık’ın yazısında şöyle yeraldı:
Sayın Güldal Akşit.
Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı yaptığınız dönemde, AK Parti'de üyeliği veyahut herhangi bir görevi olmayan görümceniz Fatma Gülgün Akşit'i, yapılan tüm itirazlara rağmen MKYK toplantılarına soktunuz mu?
Aynı zamanda Fetöcü olan görümceniz Fatma Gülgün Akşit'in katıldığı MKYK toplantılarında alınan mahrem kararlar dışarı sızdırıldı mı?
Fetöcü olduğunu her fırsatta belli eden, 17/25 Aralık'tan sonra twitter'da açtığı 2 ayrı hesapta (Gülgün Akşit, Fatma Gülgün) Erdoğan'a iftiralar atarken Gülen ve haşhaşilere övgüler dizen görümcenize bu ayrıcalığı neden tanıdınız?
Görümceniz, 17/25 Aralık sonrası AK Parti ve Erdoğan hakkında iftiralar atmasına rağmen onu MKYK toplantılarına sokmaya devam ettiniz mi? Görümceniz, AK Parti Genel Merkezi'nin ikinci katındaki bu toplantılara kaç kez katıldı?
Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kızılcahamam Kampı'nda düzenlediği İl Başkanları Toplantısı'na görümcenizi getirdiniz mi? İtiraz ve isyanlara rağmen onu protokol sıralarına oturttunuz mu?
Kızılcahamam Kampı'nda alınan bazı gizli kararlar ve özel konuşmalar Fetö medyasına sızdırıldı mı?
Lütfen kamuoyuna bu soruların cevabını veriniz!”