Kötü vücut kokusunu önlemek için yeşil yapraklı sebzeler tüketin!

Kişisel bakımınıza dikkat ediyor, yine de ter kokusundan kurtulamıyorsanız koyu yeşil yapraklı sebzele8r tüketin.


Ter bezlerinden salgılanan ter, aslında kokusuz ve renksiz bir sıvıdır. Vücut ısısının dengelenmesini sağlar. Ancak bazı bölgelerde bakterilerin birikmesi sonucu ter, kötü kokmaya başlar. Bazı insanlar, kişisel bakımlarına dikkat etseler bile ter kokusundan kurtulamazlar.

Çevreyi oldukça rahatsız eden bu ter kokusu eğer kişisel bakıma dikkat edildiği halde ortaya çıkıyorsa bir tür hastalık. Tıp dilindeki adı ise Bromhidrosis. İşte, ter kokusunu önlemenin yolları...

* Özellikle ıspanak, pazı, lahana, maydonoz gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler tüketin.
Bu sebzeler klorofil yönünden zengin olduğu için vücudun koku giderici etkisini artırır.

*Ayrıca lokal antibiyotik içeren kremler ve antiseptik sabun kullanımı bakterilerin çoğalmasını sınırlayarak faydalı olabilir.

*Özellikle pamuklu giysiler tercih etmelisiniz. Naylon giysiler bakteriler için gereken ortamı hazırlıyor, terin uzaklaşmasını engelliyor.Sık sık yıkanmalısınız. Terinizin kokuya dönüşmemesi için en etkili yol su.

*Ayrıca bol bol su içmelisiniz. Kıyafetlerinizin temizliğine büyük özen göstermelisiniz. Her zaman yeni yıkanmış kıyafetler giyerseniz ter kokusu azalacaktır. (Kazete Haber Merkezi)
 

Yorumlar:

Yorum Yaz