'Nusr-et New York restoran dünyasını hak etmiyor'

 

Ete ilginç tuz ekmesiyle sosyal medya fenomeni olmayı paraya dönüştüren Nusret kendi adıyla New York’ta açtığı et restoranıyla gündemden düşmüyor. Nusr-et’e ABD medyasından bir ağır eleştiri daha geldi: Etler kötü,bu kadar ete, bu kadar para fazla..

10.02.2018
Yazı Boyutu:  
ABD'nin New York eyaletinde açtığı şubeyle gündemden düşmeyen Nusr-et’e ABD medyasından bir ağır eleştiri daha geldi. Time-Out New  York dergisi restorandaki fiyatları eleştirdi, Nusret Gökçe için “Enayiler sultanı” ifadesini kullandı.

Time-Out New York dergisinde Clayton Guse imzasıyla yayınlanan yazıda, Nusret Gökçe’nin sosyal medyada fenomen olan  “Salt Bae” (Tuz Bebek) lakabı hatırlatıldı. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Nusr-et’in New York restoranı, 19. yüzyılda New York'ta tam bir siyasi tezgah kuran Boss Tweed’den beri kentte  yapılan en büyük sahtekarlık olabilir. Nusr-et’te servis edilen et hem fazla tuzlu hem de fazla pahalı. Menüyü  internete koymamışlar. Müşteriler masaya oturana kadar ne kadar para harcayacaklarını bilmiyor. Nusret Instagram’da  herkese bedava yaptığı şovu, burada şahsa özel bir sirke dönüştürüyor. Yemek kötü… Belki bazı New Yorklular bir  Instagram paylaşımı için bu kadar para harcamaya değdiğini düşünebilir. Ama çoğu New Yorklu kendisini, o ay  kiralarını ödeyecek parayı pencereden dışarı fırlatmış gibi hissedecektir… Nusr-et New York restoran dünyasını hak  etmiyor, ama biz onu hak ediyoruz. Bu canavarı hep beraber yarattık.”

Time-Out New York'un ağır eleştirilerle dolu bu yazısı, derginin sosyal medya hesapları üzerinden 2000'i aşkın kez  paylaşıldı ve 1.9 milyon kişiye erişti.

Daha önce de New York Post gazetesi New York’ta açtığı şubeyle gündemden düşmeyen Nusr-et’e ABD medyasından bir ağır eleştiri daha geldi.  diye yazmıştı.

Newsweek dergisi ise eldiven kullanmadan et servis ettiği için Nusr-et’in New York şubesine soruşturma açıldığını  duyurmuştu.
Soruşturmanın ardından servis sırasında eldiven takmaya başlayan Nusret Gökçe, eleştirilere rağmen ABD'deki  büyümesini sürdürüyor.
 Gökçe, Miami ve New York'taki lüks restoranların ardından bu kez daha uygun fiyatla hizmet veren bir burger  zinciri kurmaya hazırlanıyor. İlk restoranın Los Angeles'ta açılacağı duyurulmuştu.

Üye Ol



Üye Girişi