61 yaşında kansere yenilen usta oyuncu 3 Ekim'de toprağa verilecek

 

Bir süredir Akciğer kanseri tedavisi gören usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu, 61 yaşında hayata gözlerini yumdu.

01.10.2019
Yazı Boyutu:  
Tarık Ünlüoğlu, son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizi de Ünal Kaplan karakterini canlandırmıştı. Geçen sezon dizinin bazı bölümlerinde hasta haliyle Ünal Kaptan rolünü sürdürmüştü. Geçen sezon dizinin son büyümünde ve geçen hafta yeni sezondaki ilk bölümünde oynamayan Türk tiyatrosu ve sineması ile  tv dizileninin usta oyuncusu Tarık Ünlüoğlu'ndan  tedavi gördüğü hastaneden bugün acı haber geldi. Ünlüoğlu’nun aile yakını, usta oyuncunun bir süredir kanser ile mücadele ettiğini ve bu sabah tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği ve kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybederek vefat ettiğini aktardı.

TARIK ÜNLÜOĞLU’NUN CENAZE BİLGİLERİ BELLİ OLDU

3 Ekim Perşembe günü, İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne’de saat 11’de tören düzenleneceğini, Ünlüoğlu’nun naaşının Levent Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceğini de öğrenildi.

 Son olarak ATV'de yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' oizisinde rol alan sevilen oyuncunun kariyerinde birçok başarılı film ve dizi yer alıyor. 

Tiyatrodan, sinema perdesine ve televizyon ekranlarına kadar birçok alandan tanıdığımız Tarık Ünlüoğlu’nun hayatında birçok başarılı yapım bulunuyordu. İzmir Namık Kemal Lisesi mezunu olan Tarık Ünlüoğlu’nun tam adı Reşat Tarık Ünlüoğlu. 

TARIK ÜNLÜOĞLU KİMDİR?

1957 doğumlu Tarık Ünlüoğlu İzmir Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Konservatuvarına girdi. Bir yıl Opera okuduktan sonra, Tiyatro bölümüne geçti. Yirmi yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptıktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra birçok Sinema, Televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmıştır.

TV dizileri

1983 Kurt ve Kuzu
2001 Nasıl Evde Kaldım
2003-2004 Kurtlar Vadisi
2005-2007 Gümüş
2006 Bebeğim Adem
2007 Benden Baba Olmaz
2008 Dalgakıran
2008-2010 Benim Annem Bir Melek
2011-2013 Avrupa Avrupa
2014 Bir Yusuf Masalı
2015-günümüz Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

Filmografi

1996 Bir Erkeğin Anatomisi
1998 Cumhuriyet
2006 Umut Adası
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2007 Kabadayı
2009 Aşkın İkinci Yarısı
2011 Eyyvah Eyvah 2
2011 Sümela’nın Şifresi: Temel
2011 Berlin Kaplanı
2014 Eyyvah Eyvah 3
2015 Bana Masal Anlatma
2015 Kara Bela

Rol aldığı oyunlar

Uyarca : Friedrich Dürrenmatt – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2005
Taraf Tutmak : Ronald Harwood – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2003
Ziyaretçi : Éric-Emmanuel Schmitt – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1998
Ateşle Oynayan : Nihat Asyalı – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1997
Resimli Osmanlı tarihi : Turgut Özakman – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1996
Martı : Anton Çehov – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1995
Patlat Bir Shakespeare : Semih Sergen – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1993
Uyarca : Friedrich Dürrenmatt – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1992
Yüzlerce Çiçek Birden Açtı : Tarık Buğra – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1989
Fadik Kız : Orhan Asenal – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1988
Kılıç ve Ney : Turan Oflazoğlu – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1987
Sırça Biblolar : Tennessee Williams – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1985
Galile’nin Yaşamı : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1983
Resimli Osmanlı Tarihi : Turgut Özakman – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1982
Yunus Emre (oyun) : Recep Bilginer – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1981
Kurban (oyun) : Güngör Dilmen – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1980
Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi : Bertolt Brecht – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1979
Eskicinin Tazesi : Federico Garcia Lorca – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1978
Cimri : Moliere – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1977
İki Kova Su : A.E.Gredianus’ – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1977
My Fair Lady : Alan Jay Lerner – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1976
İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1973


Üye Ol



Üye Girişi