Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "İstanbul'da seçimi kazandık" açıklamasını yaptı.
Halen oyların yüzde 2'sinin sonuçlarının alınmadığı rakibi CHP'li Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ile arasındaki oy farkının 3 bine kadar düştüğü sırada Binali Yıldırım, "İnşallah İstanbul'u, 15 milyonun mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz" dedi.
İMAMOĞLU'NDAN BİNALİ YILDIRIM'A DEVLET ADAMLIĞI HATIRLATMASI
CHP İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, "Binali Yıldırım’ı devlet adamı sorumluluğuna davet ediyorum" dedi.
CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu “Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı. Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı. Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.” dedi. Anadolu Ajansı verilerini hatırlatan İmamoğlu “YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum” diye konuştu.