Türkiye’yi yasa boğan 7,7 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmamışken, 7,6 büyüklüğünde yeni bir deprem yaşandı.
912 vatandaşın hayatını kaybettiği, 5 binden fazla kişinin yaralandığı deprem, 7,7 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'ı vurdu.
30'dan fazla artçı deprem yaşandı
Saat 13.24'te 7,6 şiddetinde yeni bir deprem yaşandı. Artçı depremin merkezi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olarak belirtildi.
Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada saat 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Gözpınar ilçesinde 7,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ise deprem Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde oldu. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Az önce aynı bölgede Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde başka deprem meydana geldi. Bunlar birbirini tetikleyen depremler" denildi
Yeni büyük depremin, ilk depremde hasar gören binaları yıktığı belirtildi.
AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, "Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını ve toplanma alanlarında bulunmalarını istiyoruz" dedi.
TSUNAMİ AÇIKLAMASI
AFAD: "Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır."
"İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR"
İletişim Başkanlığı'ndan dezenformasyonlara düzeltme: "Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yapılmıyor' iddiaları gerçek dışıdır. 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bu sayı sürekli artmaktadır.
Depremin hasara yol açtığı illerde yıkılan binaların altında kalan vatandaşları kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında 2 bin 470 kişi enkaz altından kurtarılmıştır."
İletişim Başkanlığı, Kızılay kan merkezinin yıkıldığı iddiasını yalanladı: "Deprem sonrası Malatya’da Kızılay Bölge Kan Merkezi’nin tamamıyla yıkıldığı iddia edildi. İddia gerçek dışıdır. Malatya Kızılay Bölge Kan Merkezi faaliyetlerine devam etmektedir. Binada deprem nedeniyle ufak çaplı hasar meydana gelmiştir." (Ajanslar)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
- 1
8 bloklu site çöktü! Çok sayıda kişi enkaz altında
- 2
AFAD'dan cep telefonu uyarısı
- 3
Yaşam üçgeni deprem anında hayat kurtarıyor!
- 4
Depremden ilk görüntüler!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
- Arama ve kurtarma için seferberlik!
- Pendik'te otomobil ile yolcu otobüsü çarpıştı
- Deprem sonrası Adana'da acı bilanço
- İstanbul Boğazı'nın rengi değişti
YAZARLAR
Murat BardakçıAffınızı rica ederek söyleyeyim: Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ilk isminin çok ayıp bir mânâsı vardır!
Prof. Dr. Temel Yı[email protected] 1 diyabetli çocukların sensör geri ödeme umutları nasıl yok ediliyor? Soru işaretleriyle dolu bir bürokrasi sarmalı
DAHA FAZLASI
- Kolajen eksikliği belirtileri
- İzlerken büyüleneceğiniz şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri
- Yaşa göre boy kilo endeksi hesaplama nasıl yapılır?
- Öksürüğe iyi gelen şeyler
- Tansiyonu ne düşürür?
- Vücut yağ oranı nasıl hesaplanır, formülü nedir?
- Kalp çarpıntısı neden olur, ne iyi gelir?
- Cilde iyi gelen vitaminler neler?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
- 1
Depremde son durum: Gaziantep'te ölü, yaralı sayısı
- 2
Acil yardım için AFAD telefon numaraları
- 3
Muş'ta 1800 rakımdaki köy kara gömüldü
- 4
Deprem bölgesindeki kişilerin borcu ertelendi!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
- Kahramanmaraş'ta 7,6 büyüklüğünde yeni deprem!
- Kabine Toplantısı ertelendi mi?
- Malatya'da okullar tatil mi?
- Deprem sonrası Diyarbakır, Malatya ve Kilis'te son durum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
- 1
Çatı kaplaması uçtu, 2 otomobilde hasar oluştu
- 2
Hatay'da okullar kaç gün tatil?
- 3
AFAD'dan açıklama! Ölü ve yaralı sayısı
- 4
AFAD gönüllüsü başvuru ekranı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
- Dünya tarihinde yaşanan en büyük depremler
- Van depremi kaç büyüklüğündeydi?
- Deprem nasıl oluşur ve neden olur?
- Depremi günler öncesinden haber verdi!
01 02 03 04 01 02 03 04 01 02 03 04
HABERTURK.COM
Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada saat 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Gözpınar ilçesinde 7,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem Ankara ve Samsun'dan da hissedildi.
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ise deprem Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde oldu.
KapatPause
Unmute
Loaded: 26.73%
Remaining Time 0:06 / 1:22
Fullscreen