Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla görevden almalar ve atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fatih Erbakan: Külliye'ye '.. melundur' tabelası asacağız Fatih Erbakan: Külliye'ye '.. melundur' tabelası asacağız

Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan 13 Ağustos tarihli Atama Kararnamesi ile çok sayıda kadroda görevden alma ve atamalar yapıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı atama kararlarının da yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2022/397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411) kapsamında bir kritik görevde Merve Safa Kavakçı'ya verildi. 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç görevden alınırken yerine Enis Yavuz Yıldırım, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Ali Erdem görevden alınırken yerine Servet Gül, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin görevden alınırken yerine Tahir Hırslı, Adalet Bakanlığı İcra İşleri Daire Başkanı Alim Polat görevden alınırken yerine Yusuf Arapoğlu getirildi.

Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine Merve Safa Kavakcı ve Serdar Kılıç atandı. 

MERVE SEFA KAVAKÇI KİMDİR?

Atama kararnamesi sonrasında Merve Sefa Kavakçı kimdir sorusu yeniden gündeme geldi. İşte merak edilen o bilgiler;

1968 Ankara doğumludur. 

1999 senesinde yapılan seçimlerde Fazilet Partisi İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. 

2 Mayıs 1999 tarihinde başörtüsü yasağı nedeniyle mecliste yemin edememiştir. 

Aynı sene ABD vatandaşı olduğu ve bunu bildirmediği için Türk vatandaşlığından çıkartılmıştır. 

1999  senesinde aldığı karar ile Amerika'ya yerleşmiş ve burada Washington’da George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. 

3 Temmuz 2017 tarihinde alınan karar ile vatandaşlıktan çıkartılmasını sağlayan bakanlar kurulu kararı iptal edilmiştir. 

ABD'ye yerleyen Merve Sefa Kavakçı, Harvard Üniversitesi'nden kamu yönetimi yüksek lisansı ve Howard Üniversitesi'nde de siyasal bilim doktorası yapmıştır. (KAZETE Haber Merkezi)